معرفی و مشخصات خودروی تیبا

کار بر روی طراحی این خودرو، با پروژه‌ای به نام S81 در سایپا آغاز شد. در ابتدا تولید خودرو برای سال ۱۳۸۱ برنامه‌ریزی شده بود. این پروژه در سال ۱۳۸۲ به دلایلی مانند تولید خودروی رنو تندر ۹۰ متوقف شد. این پروژه در سال ۸۵ مجددا در دستور کار شرکت سایپا قرار گرفت.

در ۲۳ آذر ۱۳۸۷ و با حضور رئیس‌جمهور وقت ایران محمود احمدی‌نژاد، تیبا با نام مینیاتور رونمایی شد. در ابتدا برای این خودرو نام فرانسوی مینیاتور (miniature) با املای غلط miniator گزارده شد، ولی این نام با تذکر علی خامنه‌ای مواجه شد و سپس به تیبا تغییر نام داد. این خودرو در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۹ و مجدداً با حضور احمدی‌نژاد، این بار با نام تیبا رونمایی شد. در ۶ آبان ۱۳۸۹، اولین خودروی تیبا تحویل مشتری شد.

«تیبا» در لغت نامه دهخدا آهو معنی شده‌است. در این لغت نامه آمده‌است: تیبا (هزوارش) به زبان زند و پازند آهو را گویند. در راستای تغییر نام مینیاتور بیش از ۹۰ هزار نام پیشنهادی به شرکت سایپا ارائه شد که پس از بررسی توسط کمیته تغییر نام تیبا انتخاب شد.

هزینه طراحی این خودرو ۱۲۰ میلیون دلار است که استفاده از قطعات و طراحی‌های مشترک، باعث کاهش هزینه تمام شده طراحی آن شد. این خودرو در زمان رونمایی، به‌عنوان خودرویی برای دهک‌های میانی و پایین جامعه و با قیمت زیر ۱۰ میلیون رونمایی شد.

تیبا در سایپا کاشان تولید می‌شد. فروش در اوکراین از ۲۰۱۲ آغاز شد. تولید این خودرو در مردادماه سال ۱۴۰۱ به دلیل عدم ایمنی کافی خودرو متوقف شد.

در بخش موتور و گیربکس، این خودرو مدیون ریو و پراید است.

موتور این خودرو، الگوبرداری شده از ریو و حجیم خورده B3 مزدا یا پراید در شرکت FEV آلمان (که ساخت موتور خودرو سمند و دنا (ای‌اف‌سون) را نیز در کارنامه خود دارد) است. با همکاری این شرکت، حجم موتور پراید از ۱۳۰۰ سی سی به ۱۵۰۳ سی سی و نسبت تراکم آن، از ۸/۵ به ۹/۷ افزایش یافته‌است و حداکثر توان آن به ۸۷ اسب بخار رسیده‌است که توان خروجی پایینی برای یک موتور ۱۵۰۰ سی سی است. از سال ۱۴۰۰ این موتور توانسته‌است استاندارد آلایندگی یورو ۵ را از آن خود کند. اما پس از تقویت موتور، سامانه انتقال قدرت پراید، توان مقاومت در برابر نیروی جدید موتور را نداشت؛ بنابراین، دنده دو گیربکس پراید را تغییر و فنر کلاچ را تقویت کردند. به همین دلیل سامانه کلاچ آن از پراید سفت‌تر است.

سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش